Bewegingsbeperkingen

Home » Bewegingsbeperkingen

Bewegingsbeperkingen van de gewrichten kunnen pijn veroorzaken. Deze pijn kan overal in uw lichaam optreden: in de rug, de nek, de armen en de benen etc. Omliggende spieren rondom de aangedane gewrichten kunnen gevoelig worden en niet meer goed werken. Een val, operatie, sportblessure, repeterende (bovenhandse) bewegingen of ‘gewone’ slijtage kunnen de aanleiding zijn van een bewegingsbeperking. Bewegingsbeperkingen gaan gepaard met stijfheid en pijn in het betreffende gewricht.

Wat is een frozen shoulder?

Een bekende vorm van een bewegingsbeperking is een frozen shoulder. In dat geval is de elasticiteit van het gewrichtskapsel sterk verminderd. Ontsteking van het kapsel veroorzaakt littekenweefsel en verklevingen van het kapsel. Hierdoor ontstaat minder ruimte voor bewegingen in het gewricht. Pijn en moeite met bewegen zijn het gevolg. In het ergste geval zijn de dagelijkse activiteiten niet meer mogelijk.

We achterhalen de oorzaak van de bewegingsbeperking. Een behandeling op maat bij Chiropractie & Fysiotherapie Breda neemt het ongemak weg en kan de pijn verminderen.