Chiropractie

Home » Chiropractie


Manipulaties

Bij alle chiropractische behandelingen en technieken voert de chiropractor zogenaamde manipulaties uit. Een manipulatie is in feite niets anders dan het uitoefenen van, zeer gerichte en gedoseerde, druk. Met een manipulatie corrigeert de chiropractor abnormale bewegingspatronen of bewegingsbeperkingen en normaliseert hij de zenuwfunctie. Een chiropractor kan een manipulatie handmatig (manueel) of met behulp van een instrument verrichten. Het kan gebeuren dat u tijdens een manipulatie een knakkend geluid hoort. Dit geluid is het gevolg van de snelle drukwisseling binnen het gewricht en klinkt misschien verontrustend maar is volkomen onschuldig.

Wat doet het?

De chiropractor richt zijn behandeling specifiek op het enige doorgeefluik van het centrale zenuwstelsel: de wervelkolom. Alle zenuwimpulsen lopen via de wervelkolom vanuit de hersenen naar de rest van het lichaam. Bij een wervelblokkade raken één of meerdere zenuwen bekneld en worden impulsen niet meer goed doorgegeven. Dit resulteert in pijn in de wervelkolom, tintelingen in armen en benen, maag- en darmklachten en, in het ergste geval, uitvalsverschijnselen. De chiropractor heft deze blokkades op door met zijn handen of met behulp van instrumenten druk uit te oefenen op de wervels. Chiropractor Cambie concentreert zich niet zozeer op de pijnlijke plekken van uw lichaam, maar juist op de gewrichten die niet goed bewegen en dat zorgt voor pijnvermindering.

Soorten klachten

Een wervelblokkade is van invloed op uw gehele lichaam. Dit kan leiden tot ischias, spit, artrose, spierklachten, gewrichtsproblemen, rsi-klachten en sportblessures. Denk ook aan lage rugpijn, bekkenproblemen bij vrouwen. Zelfs huilbaby’s hebben baat bij een chiropractische behandeling. Een scheef zittende wervel kan leiden tot hoofdpijn, pijn in uw nek, armen en benen, maar ook pijn in de maag- en darmklachten kunnen een gevolg hiervan zijn.

Wervelkolom als indicator

Bij chiropractie is de wervelkolom de indicator van uw gezondheid. Verschoven of vastzittende rugwervels kunnen zenuwen beknellen en pijn veroorzaken in uw rug of uitstralingen veroorzaken elders in het lichaam.

Kostenefficiënte behandelmethode

Chiropractie behoort tot één van de meest kostenefficiënte behandelmethoden. Zonder medicijnen of operaties verlicht de chiropractor uw klachten