PEMF

Home » PEMF

 

Pulse technologie PEMF

 

Wat is PEMF?
PEMF staat voor Pulsed Electromagnetic Field technology. Deze technologie is een herstellende therapie, die de cellen in ons lichaam ondersteunt, stimuleert en herstelt. Kort gezegd, PEMF zorgt voor energie in je cellen. Want het goed functioneren van een cel vereist voldoende energie.

Studies naar PEMF tonen het volgende aan:
– Het bevordert het lichaamseigen herstel vermogen;
– Het ondersteunt spiervermoeidheid en ongemakken na sporten;
– Het ondersteunt algehele relaxatie;
– Het verhoogt onze energie;
– en verbetert sportprestaties.

Pulse technologie
Pulse PEMF is marktleider in het maken van de PEMF technologie ontworpen om energie te verhogen in het lichaam. Dankzij verschillende accessoires die we in de praktijk hebben, kunnen we alle lichaamsdelen behandelen. Onze XLPro machine is het meest exclusieve apparaat op de markt. Dankzij zijn unieke mogelijkheid om zowel de intensiteit en ook de frequentie aan te kunnen passen, creëren we een laag tot hoog intensiteit therapie.

Wat kan je ervaren
PEMF kan ingezet wordt als volledige lichaamstherapie of als lokale therapie. Ons lichaam heeft meer dan 30 biljoen cellen en die kunnen allemaal gerevitaliseert worden. Daarvoor beginnen we meestal de eerste sessies met volledige lichaamstherapie, en kunnen we later overgaan naar lokale therapie. Tijdens de sessies zal je spiercontracties voelen en bepaalde plekken in je lichaam zullen iets gevoeliger zijn. Deze plekken zijn juist de plaatsen waar ons lichaam niet voldoende energie heeft. Na de behandeling kan je iets licht in je hoofd voelen of in sommige gevallen een beetje misselijk. Het laatste komt door het ontgiftingsproces dat plaats vindt tijdens de behandeling.  Je kan de behandeling zien als fitness voor je cellen, en zoals bij de sportschool is herhaling noodzakelijk voor langdurig resultaat. Hiervoor is het beste om de eerste maand 2x per week te doen en daarna afbouwen. Hebben we bijvoorbeeld te maken met veel degeneratieve veranderingen in het lichaam dan zullen er meer sessies nodig zijn om de ongezonde cellen te vitaliseren en celregeneratie te bevorderen.


Detox-symptomen

Hoofdpijn, brainfog, vermoeidheid en misselijkheid kunnen voorkomen ten gevolge van het ontgiftingsproces. Onze lever doet de ontgifting in 2 fases, waarbij in de eerste fase alle toxines wateroplosbaar moeten gemaakt worden. Hiervoor is voldoende hydratatie nodig tijdens de sessies. Het beste kunnen we de dag ervoor al mee beginnen met voldoende water te drinken. Voor en na de sessie is water inname essentieel. In de tweede fase van ontgiften hebben we antioxidanten nodig en hiervoor kan je extra supplementen nemen zoals reserveratrol, curcuma, vit C en vit E. Of we kunnen de sessie combineren met Moleculaire Hydrogen therapie (zorgt voor het aanpakken van de meer agressieve oxidanten).

PEMF kan je niet gebruiken als je…
– Een orgaantransplantatie hebt
– Een geïmplanteerde medische apparaat hebt (defibrillatie, pacemaker, gehoorimplantaat, rug stimulator,..)
– Een actieve bloeding hebt
– Zwanger bent of mogelijk zwanger zou zijn
– Blessure of aandoening die nog niet zijn onderzocht

Je moet je niet uitkleden voor de sessie, maar adviseren wel om iets comfortabels te dragen.
Ook zijn er verschillende items die je tijdens de sessie moet verwijderen, zoals je schoenen, sleutels, riem, telefoon enz.
Dit staat duidelijk aangegeven in de ruimte bij het apparaat.

Elke sessie bestaat uit 50 min behandeling. Je kan kiezen uit verschillende mogelijkheden afhankelijk van je wensen.
We adviseren om tijdig aanwezig te zijn, zodat je maximaal kan genieten van je sessie.
– Losse sessie € 75,00
– Een sessie voor of na je chiropractie behandeling € 55,00
– 10 rittenkaart € 495,00