Hoeveel behandelingen?

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Deze vraag is de moeilijkste die we krijgen, aangezien we weten dat elke persoon anders is. Diabetes, slecht conditie, stress, slecht slapen,… het gaat maar door. Vanuit vele kanten wordt ons herstelproces beinvloed.

Zelf werk ik met het 6 weken systeem. Als je een been breekt of in je vinger snijdt dan heeft je lichaam toch wel 6 weken nodig om te herstellen. Niet voor niets dat we na een fractuur 6 weken in het gips moeten zitten. Binnen die periode wil ik graag 30-50% verbetering zien. Bij een klacht die langer dan 10 jaar bijvoorbeeld aanwezig is dan ben ik al tevreden met 30% verbetering. Zou je echter geen verandering merken binnen 6 weken, dan stop ik ermee. De kunst van een therapeut is om de deuren te openen zodat het lichaam het proces van herstel kan terugvinden. Als dit ons niet lukt binnen die periode, dan acht ik de kans dan ook heel klein voor verdere vooruitgang.

Ok, dat is duidelijk, maar hoeveel keer per week is dan belangrijk?
Om een momentum te krijgen in een behandelings traject is 2 a 3 keer per week nodig. Indien je lichaam heftig reageert op een behandeling zoals veel spierpijn, napijn of vermoeidheid dan schakelen we over naar 1 maal per week of zelfs 1 maal per 2 weken. Bij een verbetering van 50% dan halveren we de behandeling, zoals van 2 maal per week naar 1 maal per week. Natuurlijk willen we allemaal voor een dubbeltje op de eerste rij zitten, en willen we met zo weinig mogelijk behandeling de situatie opgelost hebben. Daarvoor heb ik alle begrip, maar soms moeten we luisteren naar ons lichaam en het ook de tijd geven. De meeste kansen vergooien de patienten indien ze te snel opgeven en wij als therapeut onderbehandelen leveren.

De belofte om een probleem op te lossen die al 10 jaar bestaat binnen een serie van 2 a 3 behandelingen bestaat niet. We maken ons soms dingen zelf wijs omdat we dit zo graag willen en waardoor we op den duur geloven dat dit zelf de waarheid is. Wees reallistisch, een huis die geen onderhoud heeft gehad voor 15 jaar, is ook niet binnen 3 sessie van 30 min opgeknapt.

Geef genezing een kans :)