Hand en pols

Home » Hand en pols


Hand en pols

Het digitaliseren van ons leven brengt heel erg veel voordelen met zich mee, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Veel mensen kampen met lichte tot zware hand- en polsklachten door het langdurig werken achter de computer of met een tablet en/of telefoon.

Wij behandelen regelmatig patiënten met een overbelasting van deze regio. Een overbelasting ontstaat door veelvuldig en langdurig dezelfde bewegingen te maken. Denk daarbij aan het dagelijks gebruik van de computer, muis, telefoon, etc. Dit kan leiden tot overbelasting en mogelijk zelfs tot slijtage van het polsgewricht.

Een goede houding van de rug, nek, hoofd en armen is van groot belang is om het polsgewricht optimaal te laten functioneren. Maar in de praktijk blijkt het vaak lastig te zijn om deze goede houding aan te nemen.

De chiropractor behandelt bekende RSI-klachten/KANS (overbelastingsklachten) van zowel bovenrug, nek als de gehele arm en dus ook de hand en de pols. U zult worden onderzocht en de chiropractor tracht daarmee de oorzaak van uw klachten vast te stellen. Hiervoor zijn röntgenfoto’s soms ook noodzakelijk.

Een wervelblokkade in de nek kan ook mede een oorzaak zijn van een tennisarm, golfarm of een carpaal tunnelsyndroom. Ook slijtage kan leiden tot polsklachten. Een veel voorkomende oorzaak van pols- en handklachten is het carpaal tunnelsyndroom (CTS). Dit is een beknelling van een zenuw ter hoogte van de pols in de zogeheten ‘carpale tunnel’. Symptomen van CTS zijn een doof gevoel in de hand (vooral ’s nachts) en ‘schudden’ met de hand om het gevoel terug te krijgen.

Chiropratie kan uw klachten aan uw hand of pols verminderen of zelf geheel weg te nemen. De behandeling hangt af van de ernst van de klacht.