Knie

Home » Knie


Knie

De knie is een heel erg belangrijk gewricht in ons lichaam. Het draagt dagelijks een groot deel van ons totale lichaamsgewicht. Knieklachten kunnen lastig te diagnosticeren zijn. De knie is een ‘scharniergewricht’, waar een probleem kan ontstaan op het moment dat bijvoorbeeld een heup of de enkel niet optimaal bewegen. Wanneer je dan alleen bij de knie naar een probleem gaat zoeken, zal er niets gevonden worden. Daarom wordt er bij ons in de praktijk altijd gekeken naar uw algehele bewegingsapparaat.

Pijn aan dit lichaamsdeel na een verdraaiing kan betekenen dat de meniscus is beschadigd of dat de kniebanden opgerekt zijn. In deze gevallen kunnen een aantal tests uitsluitsel geven. Als er direct een zwelling optreedt, dan is de kans groot dat er daadwerkelijk een beschadiging aanwezig is. Het is dan van belang om voorzichtig in beweging te blijven en te koelen.

Het corrigeren van de beweging van het gewricht met manipulaties en het intapen ter stabilisatie, zorgen vaak voor een sneller herstel van de knie. Ook kan met dry-needling gezorgd worden dat verkrampte spieren en banden weer ontspannen en daarmee hun natuurlijke, stabiliserende werking snel terugkrijgen.