Heup

Home » Heup


Heup

Heupklachten zijn niet leeftijd gerelateerd, deze klachten kunnen op iedere leeftijd voorkomen. Soms is het in eerste instantie niet duidelijk of klachten daadwerkelijk door de heup veroorzaakt worden, of dat er ergens anders een zwakke plek is, waar deze klachten uit voortkomen. Klachten in het heupgewricht voelt u meestal in de lies of als uitstraling naar de knie. Ook klachten aan de bil, aan de buitenkant van de heup, pijn aan één kant van de onderrug en bij het schaambeen worden vaak toegeschreven aan de heup. Meestal komen deze klachten voort uit problemen van het bekkengewricht (SI-gewricht).

Daarom is het belangrijk om uit te zoeken of de basis van de klachten daadwerkelijk afkomstig is van de heup. De chiropractor kan, middels een gedetailleerd gesprek over uw klachten en een uitvoerig lichamelijk onderzoek, de oorzaak van uw pijnklachten proberen te achterhalen en de behandelmogelijkheden met u bespreken.

Artrose of slijtage

Eén van de oorzaken van heupklachten kan artrose (slijtage) zijn. De oorzaak van artrose is vaak onbekend en is meestal een proces van jaren. Veel mensen denken dat er niets meer aan te doen is, maar dit is maar gedeeltelijk waar. De slijtage kan inderdaad niet worden teruggedraaid, maar vaak er zijn wel mogelijkheden om de pijn te verminderen en mogelijk een operatie uit te stellen. Artrose hoeft ook niet altijd pijnklachten te geven. Als dit wel het geval is, gaat dit vaak gepaard met pijn en stijfheid in de heup. Dit kan leiden tot een veranderingen in de houding en het looppatroon met als gevolg veel spanning in de spieren van dit gebied. Door deze problemen aan te pakken is het wel degelijk mogelijk pijn te verminderen en de beweeglijkheid te vergroten.

Behandeling van klachten ten gevolge van artrose

Door speciale technieken toe te passen kan uw chiropractor u helpen met stijfheid en spierspanning. Deze technieken richten zich niet alleen op het heupgewricht, maar ook op het bekkengewricht, de lage rug en de spieren in het gebied. Door de behandelingen kunt u zich makkelijker bewegen en zal de pijn afnemen.